Ylösalainen maailma

Lapsena huvittelin retkottamalla tv-tuolissa pää alaspäin. Siitä kun aikansa tuijotteli kattoon, se alkoi näyttää lattialta, kynnykset vaan olivat vähän korkeampia. Kuvittelin eläväni ylösalaisessa maailmassa ja se tuntui hauskalta vaihtoehdolta. Nykyään tuntuu usein samalta. Maailma ei olekaan sitä, mitä siitä on kuvitellut, vaan ihan päinvastoin. Tämä tulee esiin niin itsessä sisäisesti kuin myös ulkoisessa maailmassa. Se, mitä on pitänyt hyvänä, ei aina sitä olekaan. Se, mitä on pitänyt pahana, ei myöskään aina sitä ole. Se, mitä on pitänyt totena, ei aina sitä olekaan. Se, mitä on pitänyt epätodellisena, ei aina sitä olekaan.

Maailman ylösalaisin kokeminen liittyy heräämiseen, niin henkiseen kuin myös yhteiskunnalliseen heräämiseen. Henkisen heräämisen aiheuttaa usein joku henkilökohtainen kriisi omassa elämässä. Yhteiskunnalliseen heräämiseen vie vastaavasti yhteiskunnalliset kriisit, esim. sodat, luonnonkatastrofit tai talouden romahtaminen. Tällä hetkellä sitä herättäjän virkaa hoitaa tehokkaasti korona. Ja näin nämä kriisit, jotka koetaan järkyttävinä pahoina katastrofeina ovatkin ylösalaisessa maailman näkemyksessä hyviä asioita. Ne ovat herättämässä meitä todellisuuteen näyttämällä maailman ylösalaisuuden, kaksinaisuuden ja hulluuden.

On olemassa sellainen sääntö, että niin ylhäällä kuin alhaalla, niin pienessä kuin isossa. Se tarkoittaa sitä, että sama toistuu, vaikka mittakaava vaihtuu. Se, mikä on löydettävissä minussa sisäisesti pienenä, löytyy myös ulkoisessa maailmassa isona. Siksi voi ymmärtää maailmaa tutkimalla itseään. Ja voi ymmärtää itseään tutkimalla maailmaa. Samaa löytyy molemmista. Kun löydän itsessäni hyvää, joka piilottelee pahaa, on sitä samaa varmasti myös ulkoisessa maailmassa. Kun löydän itsessäni pahaa, joka piilottelee hyvää, on samaa varmasti myös ulkoisessa maailmassa. Ja taas toisinpäin myös.

Jokaisella on oma totuutensa?

Sitähän sanotaan, että jokaisella on oma totuutensa ja sitä pitää kunnioittaa. Se oma totuus syntyy siitä, mitä on kokenut ja mitä on oppinut, mitä reittiä on tänne maapallolle kulkenut. Se on oma näkökulma totuuteen ja luultavasti se on vain kapea soiro koko totuudesta. Ennemminkin sanoisin, että jokaisella on oma harhansa ja sitä pitää toki myös kunnioittaa. Ja muistaa, että oma näkemyskin on pitkälti harhaa, itselläkin on oma harha.

Jossain vaiheessa tulee tämä herääminen, joka haastaa niitä harhoja ja laittaa miettimään ja testaamaan omia näkemyksiä ja uskomuksia. Siinä kohtaa se maailma alkaa näyttää ylösalaiselta. Älä silloin pelästy, että olet sekoamassa. Ei, olet tulossa järkiisi! Silloin on aika kyseenalaistaa kaikki niin itsessä kuin ympäröivässä maailmassa. Mikä olen? Mikä on totta? Mikä on harhaa? Mikä on mahdollista?

Jos pelottaa tai hämmentää, ota yhteyttä minuun tai johonkuhun muuhun samoja asioita kokeneeseen. Meitä alkaa olla jo paljon, joten tukea löytyy.

Mihin tämä vie meitä?

Miksi sielu seikkailee ihmisenä täällä ylösalaisessa maailmassa itsensä ja totuuden unohtaneena? Ehkä leikkiäkseen piilosta. Ehkä oppiakseen ja kokeakseen. Ehkä kadottaakseen ja löytääkseen. Ehkä eksyäkseen ja päästäkseen perille. Varmaan kaikkia näitä varten. Kun tämä ylösalaisuus saadaan tasapainotettua ja kaksinaisuuden ääripäät, kuten hyvä-paha, saadaan nollattua, maailma tällaisena voi kadota, loppua. Se ei tarkoita mitään räjähdystä ja tuhoa, vaan muuttumista. Millaiseksi se sitten muuttuu? Sellaiseksi miksi me sen luomme. Kannatan paratiisin tyyppistä ratkaisua. Onko se fyysisesti tämä sama maapallo? En tiedä, ehkä. Ja varmasti voi valita siirtyä moneen muuhunkin paikkaan jatkamaan niin halutessaan.

Miten tämä nollaus ja tasapainotus sitten tehdään? Kaiken täytyy tulla esiin, kaikki ääripäät ja piilotetut asiat pitää saada esiin, jotta ne voidaan käsitellä. Käsittely on hyväksymistä, anteeksi antamista, siitä oppimista ja oivaltamista, ja lopulta sen asian rakastamista ja kiitollisuutta siitä. Rankkoihin asioihin liittyy vielä armo, siitä olen kirjoittanut enemmän täällä.

Miten ne kaikki asiat saa esiin, jotta tuon voi tehdä? Tutkimalla omaa elämää, tämänhetkistä tilannetta, ajatuksia, tunteita ja uskomuksia. Ne ovat johtolankoja. Itse käytän paljon meditaatiota ja myös kävelylenkillä metsässä tai muualla luonnossa usein ”filmi” alkaa pyöriä mielessä ja asioita alkaa tulla esiin. Kaikelle, mitä elämässäni tällä hetkellä on, löytyy syy. Olen sen itse luonut. Minulla on mahdollisuus muuttaa omaa luomistani. Sama koskee sinua.

Jos haluat tätä alkaa tehdä omassa elämässäsi, pystyn auttamaan siinä. Olen opiskellut henkiseksi ohjaajaksi ja käytän ThetaHealing® -meditaatiotekniikkaa apuna. Olen käsitellyt omaa elämääni ja itseäni perusteellisesti ja se tietysti jatkuu edelleenkin.

Toimin etäyhteyksin ja livenä Loimaalla, Helsingissä Tapanilassa ja Tampereella Lielahdessa. Teen myös Aurinkovalmennukseksi kutsumaani yhden päivän ryhmävalmennusta, jossa opetan hyvin konkreettisesti käsittelemään näitä asioita itse. Voit kutsua minut omiin tiloihisi, jos kokoat ryhmän, silloin osallistut itse veloituksetta. Tutustu tarkemmin nettisivullani www.auringonkoti.fi 

Kaisa Anttila p. 040 5738 772