Henkisestä kasvusta ajatuksia ja kokemuksia

Viimeksi kirjoitin henkisestä heräämisestä ja nyt loogiseksi jatkoksi ajatuksia ja kokemuksia henkisestä kehittymisestä ja kasvusta. Henkistä kasvua tapahtuu tietysti koko ajan kaikille, samalla kun eletään ja kasvetaan ihmisenäkin. Minun tapani edetä on yleensäkin hyvin aktiivinen, olen koko ikäni opiskellut, ensin ammatillisesti ja nyt viime vuodet näitä henkisiä asioita. Tapoja on monia ja oletan, että suunnilleen samaan päädytään tavalla tai toisella.

Henkinen ei liity mihinkään uskontoon. Minulla se liittyy kyllä uskoon. Ja toivoon. Ja rakkauteen varsinkin. Kun kerroin henkisessä heräämisessäni avautuneen näkymätöntäkin maailmaa, niin sen myötä en enää kokenut voivani asettaa rajaa mihinkään. Jos on olemassa jotain näkymätöntä, niin sitten voi olla mitä tahansa, vaikka itse en kaikkea vielä tiedostaisi ja ymmärtäisi. Siinä mielessä usko on mukana, usko äärettömyyteen, kaikkeuteen, myös johonkin korkeampaan voimaan, energian alkulähteeseen, jonka olemuksen koen olevan pyyteetön, puhdas rakkaus.

Koen henkisen kasvun tajunnan ja ymmärryksen laajenemisena, löytyy yhteyksiä ja ykseyttä kaiken kanssa. Vähitellen alkaa aueta se, että mitä täällä on meneillään. Löytyy vastauksia kysymyksiin, kaiken takana olevaa totuutta ja viisautta. Silti se, mitä löytää on luultavasti vain pieni pala siitä, mitä on. Mitä enemmän tietää, niin sitä paremmin ymmärtää, kuinka vähän tietää ja ymmärtää. Moni asia on tosi paradoksaalinen ja myös humoristinen.

Kuinka edistää henkistä kasvua?

Mitä sitten voi tehdä, jos haluaa edistää omaa henkistä kasvuaan? Helpoin hyvä tapa on lukeminen tai tällä hetkellä on myös paljon hyviä videoita netti pullollaan. Ja huonoja. Tässä onkin tämän hetken suurin ongelma; mikä on oikeaa ja itselle sopivaa tietoa? Täytyy varmaan hyväksyä heti aluksi, että harhaankin tulee menemään jossain kohtaa ja ottaa sekin mielenkiintoisena ja opettavana kokemuksena. Kaikkeen tietoon voi ja kannattaa suhtautua siten, että se saattaa olla totta tai sitten ei. Mihinkään tietoon ei tarvitse kiinnittyä, vaan niitä voi pohdiskella ja tunnustella omassa sydämessä ja mielessä.

Tietoa ja ymmärrystä löytyy eri tavoin meditoidessa, mietiskellessä, ympärille katsellessa, luonnossa liikkuessa ja elämää eläessä. Myös henkisesti ravitsevaa informaatiota on ”ilma sakeana”, kun on sille avoin ja pystyy irrottamaan mielen totutusta kaavasta.
Toiset ihmiset ovat meille opettajia, on paljon erilaisia kursseja ja vertaistukea löytyy muista henkisen tiedon ja ymmärryksen etsijöistä. Näissäkään ei kannata kiinnittyä yhteen opettajaan tai yhteen suuntaukseen, vaan päästää irti ja mennä eteenpäin, kun siltä tuntuu. Kaikesta kerätystä opista, tiedosta ja ymmärryksestä kukin sitten muodostaa sen oman näkemyksensä, joka sekin mielellään on valmis koko ajan muuttumaan ja täydentymään. Sillä rajaa ei tule vastaan. Tästä olen aivan varma.

Oma sisäinen työ

Tiedon etsimisen lisäksi on kyse puhdistamisesta, parantumisesta, nollaamisesta ja tämä on sitä omaa sisäistä työtä. Pelot, henkiset traumat, anteeksiantamattomat asiat, katkeruus ja kaunat, rajoittavat uskomukset, menneet elämät ja karmalliset asiat, suhteet toisiin, asiat, joita on tullut tänne oppimaan… Palaudutaan vähitellen siihen alkulähteen puhtaaseen olotilaan, rakkauteen ja rauhaan, runsauteen ja iloon, löydetään oma luomisvoimamme. Tästä puhutaan värähtelytaajuuden nousuna. Elämä ikään kuin kevenee, kun värähtelytaso nousee. Elämme maapallolla matalassa 3D -värähtelyssä, joka tällä hetkellä on nousemassa 5D -värähtelytasolle, ihan tässä näin ja nyt juuri! Tämä vaatii vähän tuota putsaustyötä.

Vaikuttaako siltä, että kauhean paljon tehtävää? Yksinkertaistan tuota sisäistä työtä vähän. Kyse on paljolti siitä, että hyväksyy kaiken, mitä on nyt, antaa anteeksi itselle ja muille sekä pystyy tuntemaan siitä kiitollisuutta ja rakkautta. Ottaa vastuun siitä mitä on luonut tähän asti ja ymmärtää, että tästä eteenpäin voi valita, mitä luo. Se ei ole niin vaikeaa, miltä saattaa kuulostaa. Jos on tahtoa, niin onnistuu kyllä. Monesti myös jostain ikävästä asiasta irti päästäinen on yllättävän vaikeaa. Silloin voi pohtia, että mitä hyvää tästä saan ja voisiko sen saada muulla tavoin.