Mahdollisuus antaa anteeksi ja vapautua

Elämä tarjoaa meille kokoajan tilanteita, joissa meillä on mahdollisuus kohdata asioita, antaa anteeksi ja vapautua. Savojärven kierroksella on muistomerkki, jonka luona olen aiemminkin pysähtynyt ja tehnyt kollektiivista energiapuhdistusta sotatraumoihin liittyen, mutta en tiennyt mitä paikalla tarkalleen oli tapahtunut. Tänään kuulin Kurjenpesän laiturilla herrahenkilöltä paikan historiasta. Siellä oli ammuttu 17-vuotias nuorimies, jonka isä oli rintamakarkuri. Isää ei löydetty, niin ammuttiin poika. Vastaavia tarinoita ja kohtaloita löytyy varmaan monilta paikkakunnilta ja kaikista maista, missä on sodittu oman kansan kesken tai toista kansaa vastaan.

Kyseisestä tapahtumasta on yli sata vuotta. Osalliset ovat siirtyneet täältä ajasta iäisyyteen, mutta on vielä ihmisiä, jotka ovat kuulleet siitä kerrottavan. Joku tai useampi osallisista on saattanut syntyä tänne jo uudelleen, onhan sielu ikuinen ja tuollainen traumatisoiva tapahtuma vaatinee tulla käsitellyksi ihmiselämässä. Sielu siis syntyy tänne uuteen ihmiskehoon ja aloittaa kaiken alusta muistamatta selkeästi edellisiä elämiään tai niiden traumoja. Meillä kaikilla on enemmän tai vähemmän tällaista menneiden elämien painolastia mukanamme.

Miten tällaisesta sitten voisi vapautua ja miten käsitellä sitä? Ja miten edes tiedostaa, mitä pitäisi käsitellä?

Sinä itse olet oman sielusi summa ja omat tunteesi ja reagointisi erilaisiin asioihin ovat parhaat johtolangat. Voit tarkkailla, mitkä tilanteet ja asiat aiheuttavat sinussa voimakkaan tunnereaktion, kuten pelkoa, vihaa, syyllisyyttä, inhoa tai voimakasta liikutusta. Voi olla esim. että et pysty katsomaan tietynlaisia elokuvia ollenkaan, suutut kovasti tietyistä asioista tai jotkin ihmiskohtalot saavat sinut aina itkemään. Nämä reaktiot eivät aina näytä liityvän ollenkaan siihen, mitä omassa elämässä tapahtuu. Toinen johtolanka toki on se, mitä omassa elämässä tapahtuu, mitä olosuhteita on ja minkälaisia ihmissuhteita.

Tunteita, reagointia ja olosuhteita tarkkailemalla voi löytää ne kohdat, joissa on jotain käsiteltävää, puhdistettavaa ja vapautettavaa. Joskus oivaltaa myös, mistä siinä tarkalleen on kyse, mutta se ei aina ole välttämätöntä. Kun tiedostaa, että jotain on ja on tahto se käsitellä, niin askeleet ovat:

Hyväksyminen

Anteeksianto niin itselle kuin muillekin

Löytää asiaan liittyvä oppi/hyöty ja sitä kautta asian rakastaminen

Irtipäästäminen

Miksi tehdä näin?

Tällaisen prosessin jälkeen tuntee vapautuvansa ja olo kevenee. Helpottaa, kun ymmärtää, miksi on tuntenut tiettyjä tunteita, miksi on ollut tiettyjä vaikeuksia elämässä ja tiettyjen ihmisten kanssa.

Jos esimerkin rintamakarkuri-isä ja hänen ammuttu poikansa olisivat täällä uudelleen syntyneinä, he luultavasti kohtaisivat tai saattaisivat olla samassa perheessäkin. Sielu, joka oli isä, tuntisi varmasti syyllisyyttä suhteessa sieluun, joka oli mennessä elämässä täysin syyttömänä ammutuksi tullut poika. Poika saattaa tuntea katkeruutta, riippumatta siitä, mitä heidän välillään tässä elämässä on tekeillä. Meidän ei tarvitse välttämättä tietää KUKA teki ja täsmälleen mitä teki jossain toisessa ajassa ja paikassa eikä missään tapauksessa syyttää ketään mistään. Meidän tehtävämme, niin halutessamme, on käsitellä ainoastaan oma osuutemme asiasta, omat tunteemme ja traumamme.

Laajemmassa mittakaavassa yksilöiden sisäinen puhdistustyö vaikuttaa kollektiiviin, yhteiseen tietoisuuteemme ja energiaan. Sota-aikojen traumojen käsittely lopettaa sodat, kun ei enää olisi vihaa, katkeruutta ja syyllisyyttä, jotka ruokkivat sotaa. Se, että näemme sotaa, tuo traumoja ja pelkoja näkyväksi ja kohdattavaksi. Se on mahdollisuus, joka kannattaa käyttää, jotta samoja tapahtumia ei enää tarvitsisi tapahtua.

Esimerkkitapauksen isää pidettiin tietenkin tapahtuma-aikaan roistona, mutta myöhemmin ja korkeammasta näkökulmasta asiaa tarkastellen, hän toimi terveesti sydäntään kuunnellen, kun ei suostunut sotaan ja tappamaan ketään, edes vihollisia. Jos kukaan ei suostuisi, eikä tuntisi tarvetta, taisteluun ja sotaan, niin rauhahan sitten kaikkialla olisi.

Puhdistustyön kautta siirtyminen omatunnon, sydämen ja rakkauden kuunteluun ja niiden mukaan toimimiseen olisi taivas maan päällä. Sitä odotellessa, mutta ei kuitenkaan pidätetä hengitystä,voi tässä vielä hetki mennä😃

Olet Rakas🧡🧡🧡