Oletukset ja odotukset luovat todellisuutta

Oletukset ja odotukset ovat ajatuksia ja uskomuksia siitä, miten jokin asia tulee menemään. Ne ovat usein kollektiivisia ”totuuksia”, perittyjä näkökulmia ja olevinaan kiveen hakattuja. Näitä kaikkia kannattaa kuitenkin kyseenalaistaa ja miettiä, mistä tämä tieto on peräisin. Onko se todella totta, vai uskomusten ja ajatusten luomaa harhaa, joka aikojen saatossa on muodostunut kollektiiviseksi tavaksi ajatella? Alkuperäinen väärinymmärrys tai harha muuttuu toistettuna luomisketjun (uskomus-ajatus-tunne-toiminta-todellisuus) mukaisesti fyysiseksi todellisuudeksi.

Ajatus kirjoittaa tästä aiheesta tuli kuvassa olevista joulutähdistä. Faktana pidetään tietoa, että joulutähti kasvina on erittäin herkkä kylmyydelle ja jopa vedolle. Olen suojellut joulutähtiä sisällä jopa ikkunan läheisyydeltä kovimmilla pakkasilla, jotta ne eivät saisi vetoa. Viikko sitten siirsin joulutähteni parvekkeelle ikään kuin ”saattohoitoon”, koska voisin jo vaihtaa ne tulppaaneihin ja muihin keväisempiin kukkiin, onhan jo maaliskuu. On ollut pakkasöitä, vaikka päivällä aurinko jo lämmittääkin. Joulutähdet kuitenkin voivat edelleen hyvin. Oletukseni ei toteutunut. Nämä joulutähdet ovat poikkeus sääntöön.

Nämä joulutähdet ovat poikkeuksellisia muutenkin. Toin ne uudenvuodenaattona kotiin Tokmannin ”ota tästä” -poistolavalta, ne olivat siis menossa roskiin ja olivat vähän alakuloisen oloisia jo. Minulla ei ollut yhtään joulutähteä ja siksi otin rescue-joulutähdet ajatuksella, että ne kestävät muutaman päivän vielä. Hoidin niitä erityisen hyvin, myös antamalla huomiota ja energiaa, siis rakkautta. Ne alkoivatkin viihtyä ja piristyivät loistamaan punaisina joulun tähtinä kevätauringossakin. Siitäkö ne saivat niin paljon voimaa, ettei pakkanenkaan enää pysty niitä nujertamaan?

Tähän liittyen on tehty jonkinlaisia tutkimuksia; muuten samoissa olosuhteissa toiselle kasville on annettu kehuja ja rakastavaa huomiota, toiselle kasville taas ei mitään tai haukkumista. Rakkautta saanut kasvi menestyy ja toinen ei. Näinhän se monesti on meillä ihmisilläkin. Rakkautta saaneet menestyvät paremmin elämässä ja ovat ainakin onnellisempia ja tyytyväisempiä.

Samalla tavalla luot itseäsi ja omaa elämääsi

Tämä pätee myös niihin oletuksiin ja odotuksiin, mitä meillä on itseämme kohtaan. On iso ero sillä uskotko onnistuvasi tai epäonnistuvasi. Uskotko ansaitsevasi jotain hyvää vai et. Uskotko olevasi riittävän hyvä johonkin vai et. Uskotko osaavasi vai et. Uskotko olevasi kaiken hyvän arvoinen vai et. Sinulla on valta omiin ajatuksiisi ja uskomuksiisi. Sinä voit muuttaa ne toimimaan hyväksesi, ei sinua vastaan.

Tämä on niin mielettömän tärkeä asia! Sinun ajatustesi ja uskomustesi vaikutus ei ulotu pelkästään omaan elämääsi juuri nyt, vaan paljon laajemmalle ja pidemmälle. Me yhdessä luomme oman elämämme lisäksi yhteistä kollektiivista todellisuutta. Ja senkin vaikutukset ulottuvat paljon, paljon tätä elämää pidemmälle. Nyt jokaisen olisi aika herätä siihen omaan luomisvoimaansa ja ymmärtää se.

Aurinko -valmennuksella opit muuttamaan omia uskomuksiasi ja ajatuksiasi

Tästä kerron ja tätä opetan Aurinko -valmennuksessa, joka kestää päivän ja sisältää myös yhden henkilökohtaisen ohjauksen sekä jäsenyyden suljetussa facebook -ryhmässä, jossa kerrataan ja edetään yhdessä. Kysy lisätietoa, jos kiinnostaa p. 040 5738 772 Kaisa

Sitkeät joulutähdet menestyvät oletusten ja odotusten vastaisesti pakkasessa.