Rakkaus tulee, oletko valmis?

Tänään 25.12. vietämme Jeesus Nasaretilaisen syntymäpäivää riippumatta siitä, uskooko itse tarinaan vai ei. Sittemmin häntä kutsuttiin Jeesus Kristukseksi. Hänen paluutaan on odotettu ja siellä täällä aika ajoin on ollut viestejä ”Jeesus tulee, oletko valmis?” En oikein usko, että Jeesus palaa tänne enää yksittäisenä ihmisenä. Ennemminkin ajattelen niin, että tuo Kristus-osa, joka hänessä oli, palaa. Sitä voi kutsua Kristustietoisuudeksi tai Kristusenergiaksi. Ja se energia palaa ennemmin tai myöhemmin meihin jokaiseen. Aina joulun aikaan olemme lähempänä sitä, kuin muina aikoina. Joulun aikaan, kun pysähdymme ja hiljenemme, on mahdollista tavoittaa jotakin tuosta pyhästä energiasta. Jokin meissä saattaa aueta silloin, mieli herkistyy ja se sydämeen pääsevä Kristusenergia saa meidät muistamaan toisiamme, toivottamaan kaikkea hyvää, antamaan apua ja lahjoja.

Arjen kiireissä ja touhuissa tuo taas unohtuu, jokin sulkeutuu ja palaamme ns. normaaliin. Mutta kuitenkin meillä kaikilla olisi mahdollista saada tuo Kristusenergia tai -tietoisuus pysyväksi olotilaksi. Se olisi se Jeesuksen uusi tuleminen maan päälle. Olisitko sinä siihen valmis?

Mikä estää?

Mikä estää sitä, että Kristustietoisuus ei ole meissä pysyvänä? Pääasiassa meidän mielemme ja egomme harhat, pelkomme, haavamme ja traumamme. Varmaan monella on ensinnäkin jo se ajatus, että tuollainen ei edes ole mahdollista, ja jos jollekulle onkin, niin ei ainakaan minulle. Tai, että ei se sovellu tähän maailmaan ja tähän aikaan. Vaikeaa sitä onkin sovittaa tähän maailmaan ja tähän aikaan. Mutta kumpaa muutamme, tätä maailmaa vai Kristustietoisuutta? Kummassa on vikaa? Mitä voimme muuttaa? Ja miten?

Kristustietoisuus on puhdasta rakkautta, täydellistä. Sitä emme voi muuttaa, onneksi. Jos se ei sovi tähän maailmaan ja tähän aikaan, vika on tässä maailmassa. Siispä, jos on tahtoa yhdistyä Kristustietoisuuteen, on muutettava tätä maailmaa eli omaa elämää, siihen sopivaksi.  Ja kuten ennenkin olen kertonut, oma elämä ja ympärillä oleva maailma muuttuu sisäisen työn kautta. Sisäinen maailma siivotaan, sinne tehdään tilaa, jotta Kristustietoisuus voisi sinne laskeutua. Vähän niin kuin jouluksi siivotaan kotia, jotta joulu voisi tulla.

Joulu kyllä tulee siivoamattakin, kunhan sille avaa oven. Ja joulun aikaan Kristusenergia hiipii sydämeen, jos sille avaa sydämensä. Jospa pidetäänkin siitä kiinni! Ei päästetä sitä arjen saavuttua pois! Pidetään sille tilaa ja tehdään lisääkin! ”Ois joulu luonamme ain” lauletaan jossain joululaulussa. Jospa oiskin Kristusenergia luonamme aina!

Hyvää päättymätöntä Joulua!