Sinä olet summa

Sinä olet summa ja niin olen minäkin. Olemme kaiken kokemamme ja oppimamme summa. Olemme kaikkien kolhujemme, haavojemme, pettymystemme, pelkojemme, surujemme ja traumojemme summa. Se summa koostuu kaikesta tässä elämässä olleesta ja sukumme historiasta sekä kaikista omista menneistä elämistä maapallolla. Eikä tässäkään vielä kaikki! Summaan voi sisältyä tekijöitä kosmisista ulottuvuuksista, elämistä muilla planeetoilla, muissa tähtijärjestelmissä. Summaan voi sisältyä myös elämiä muussa kuin ihmisen olomuodossa.

Sen summan voi purkaa alkutekijöihin, sitä olen omalla kohdallani tehnyt nyt kolme vuotta suunnilleen päätoimisesti. Se on melkoinen yhtälö ratkaistavaksi, kun tiedossa on aluksi vain summa. Miksi kukaan viitsii tällaista mahdottomalta tuntuvaa yhtälöä lähteä ratkaisemaan? Siksi, kun se on niin mielenkiintoista! Palkitsevaa! Vapauttavaa! Siksi, kun koen sen olevan elämän tarkoitus! Se on sitä, että tulee täysin tietoiseksi itsestään ja kaikesta muusta myös. Se on sitä, että löytää syvimmän olemuksensa, yhteyden ja ykseyden kaiken kanssa. Se on sitä, että vapautuu kaikesta taakasta, painolastista, sitoumuksista, traumoista eli puhdistuu täysin.

Elämän palapeli

Jos kuvitellaan, että elämäni on palapeli, jonka kuva on osin synkkä, tuhruinen ja ankea. Lähden pala palalta käymään näitä synkkiä osia läpi puhdistaen ne. Kun olen puhdistanut jokaisen palan ja laittanut ne takaisin paikoilleen, kuvasta muodostuukin nyt aivan erilainen. Puhdistettu kuva on kirkas, valoisa ja selkeä, kaunis. Uudessa kuvassa kaikki saa uuden merkityksen, kun puhdistetun pinnan alta löytyykin ihan uusia ulottuvuuksia asioihin. Puhdistusta tehdessä pala kerrallaan kaiken näkee uudessa valossa ja kaiken olleen ja menneen voi hyväksyä, antaa anteeksi ja päästää irti.

Summa on matemaattinen termi ja ihan sopiva tähän yhteyteen, sillä tässä on selkeä logiikka. Kaikelle löytyy merkitys. Ja jokainen pala loksahtaa paikalleen kuten palapelissä muodostaen selkeän kuvan.  Käytännön tasolla tämä puhdistus ja eheyttämistyö muuttaa elämää vapaammaksi, helpommaksi ja hauskemmaksi. Ei ole enää traumojen ja uskomusten vuoksi pakottavia kuvioita, rajoituksia tai pelkoja. Löytyy sisäinen rauha, rakkauden olotila ja puhdas ilo. Kaikki on tässä ja kaikki on hyvin, vaikka maailmassa ulkopuolella tapahtuisi mitä tahansa. Tästä tilasta lähtien on helpompi luoda uutta ja parempaa maailmaa, sillä se luominen tapahtuu aina sisältä ulospäin. Ensin se rauha luodaan itselle sisälle ja sen jälkeen se voi alkaa näkyä ulkoisessa maailmassa. Maailma muutetaan siis ihmisen sisäisen maailman kautta. Jokaisen ihmisen. Nyt on sen aika!