Voit olla onnellinen juuri nyt!

”Onnelliseksi ei voi tulla, onnellinen voi vain olla.” Siispä voit olla onnellinen juuri nyt! Olet varmaan kuullut tämän lainatun lauseen ennenkin. Tuo ajatus on yksi niistä, jotka ovat Auringonkodin Toteuta toiveitasisi toukokuussa -haasteen taustalla.

”Onnellinen voi vain olla” viittaa siihen, että asiat tapahtuvat aina läsnä olevassa nyt -hetkessä. Onnellinen voi olla juuri NYT, sillä tämä hetki on ainut mitä meillä on, onnelliseksi tuleminen joskus tulevaisuudessa ei ole mahdollista, ”sitten kun” -hetkeä ei ehkä koskaan tule, eikä tulevaisuudessa voi elää, vaan on näitä nyt -hetkiä toisensa perään. Siksi toiveiden totuttamishaastekin lähtee siitä, että toiveet toteutetaan tässä nyt -hetkessä, juuri nyt.

Miten ihmeessä voi toteuttaa toiveensa nyt, jos kerta kaikkiaan toivottu asia/tilanne/olosuhde ei tässä ole?

Kun tutkimme konkreettista toivetta (esim. toive löytää uusi työ) vähän tarkemmin ja katsomme, mitä syvempiä toiveita se meissä täyttää, pääsemme tunnetasolle. Minkä tunnetason tarpeen toiveen toteutuminen täyttää? Esimerkiksi työttömälle työn saanti varmaankin antaa turvallisuutta. Ja tässä hetkessä, kun työtä ei ole, hän kokee turvattomuutta. Energiatasolla nämä tunteet ovat toisiinsa nähden ääripäitä eikä turvattomuuden tilassa ole helppo luoda turvallisuutta. Se on vaikeaa siksi, että turvattomuus vetää puoleensa eli luo lisää turvattomuutta. Se, mihin kiinnitää huomiota, se siis kasvaa.

Sisäinen luo ulkoisen

Ajattelemme, että kun saan työn, sitten voin kokea turvallisuutta. Kaava toimii kuitenkin tehokkaammin toiseen suuntaan eli luomalla ensin itselle sisäisen turvallisuuden, turvallisuutta tuovia asioita alkaa syntyä myös ulkoiseen maailmaan. Siis työstämällä omaa turvattomuuden tunnetta, luo itselleen sisäisen turvan ja sen kautta muodostuu myös turvalliset ulkoiset puitteet. Tärkeää on myös huomata, että jos oma sisäinen turva puuttuu, työ ei oikeasti tuo sitä turvallisuutta, se tuo vain turvallisuuden harhan. Jos sisäistä turvattomuutta ei ole käsitellyt, jää jäljelle esim. pelko työn menettämisestä ja ymmärrät jo varmaan, mitä se energiatasolla vetää puoleensa. Juuri sitä, mitä pelkää. Siispä kestävä ja pysyvä tapa on luoda sisäinen turvallisuuden olotila, joka ei muutu vaikka ulkopuolella tapahtuisi mitä. Sinä olet aina turvassa!

Haaste alkaa NYT

Toteuta toiveitasi toukokuussa -haasteeseen liittyviä kirjoituksia julkaistaan Auringonkodin nettisivulla, Facebookissa ja Instagramissa. Livelähetyksiä voit seurata Auringonkodin Facebook sivulla, seuraava on sunnuntaina 2.5.21 klo 19.00. Tervetuloa mukaan! Haaste on kaikille avoin ja maksuton.