Ajatusten ja sanojen merkityksestä 2

Eilen kirjoitin ajatusten ja sanojen luomisvoimasta liittyen ajatuksiin itsestä ja toisista ihmisistä. Jatkan nyt vähän niiden voimasta elämän ja ympärillä olevan maailman luomiseen.

Se, mitä ajattelet itsestäsi, heijastuu siihen, millaisena näet muut ihmiset, elämäsi ja maailmasi. Ajatukset itsestäsi ovat siis lähtökohta ja tärkein asia. Jos hyväksyt itsesi ja rakastat itseäsi, muitakin on helpompi hyväksyä ja rakastaa. Elämä tuntuu helpommalta ja maailma näyttää kauniimmalta.

Maailmassa on ja tapahtuu kaikenlaista hämmentävää juuri nyt, johon et voi vaikuttaa. Nykyisyys on luotu aiemmin, voit vain päättää miten suhtaudut siihen ja tästä hetkestä käsin luoda tulevaisuutta. Ihmisen luomisvoima kasvaa siitä, että ymmärtää sen voimansa ja ottaa sen käyttöön. Mitä useampi ihminen tekee niin, sitä suurempi yhteinen luomisvoima on. Mitä suurempi määrä ihmisiä käyttää tietoisesti luomisvoimaansa luomaan parempaa uutta maailmaa, sitä varmemmin se toteutuu.

No mutta jos yksi haluaa luoda sitä ja toinen tuota? Joukkovoimalla luodaan rauhaa, vapautta, puhdasta luontoa, iloa, valoa ja rakkautta kaikille. Nyt jo niin suuri osa ihmisistä luo näitä, että ne toteutuvat ja koko ajan tämä joukko kasvaa. Tervetuloa mukaan ihan jokainen tuomaan oma ajatus ja tunne yhteiseen pottiin.

Oman elämän luominen

Omaan elämäänsä kukin luo yksityiskohdat sellaisiksi, kun haluaa. Osa asioista on olemassa heti, välittömästi, osa vaatii aikaa tullakseen fyysiseen muotoon. Jos haluat kokea rauhaa, se on olemassa sisälläsi ja voit kokea sen välittömästi, yhdistymällä siihen, vain kokemalla sitä. Samoin elämän ja ympärillä olevan maailman luomiseen, heti kun löydät sisältäsi oman vapautesi. Jos haluat rakentaa mökin maalle, se ottaa vähän enemmän aikaa ja vaatii toimenpiteitä, mutta senkin luominen alkaa sisältäsi. Ensin tiedostat, mitä haluat luoda, sitten suunnittelet yksityiskohdat, vedät puoleesi tarvittavat resurssit ja tekijät. Toiselle voi olla helppoa löytää se sisäinen rauha, toiselle helpompaa rakentaa se mökki.

Luomisessa on toki vahvasti mukana myös tunteet ja uskomukset. En pysty niitä nytkään ohittamaan, vaikka otsikko koskee ajatuksia ja sanoja. Luomisen lähtökohta on, että kaikki on hyvin NYT, kaikki on NYT. Se luo sitä, mitä on nyt, tulevaankin. Jos tuntee, ajattelee ja puhuu, että on puutetta jostain, niin luo puutetta tulevaan. Se, mihin kiinnittää huomion, se lisääntyy, sitä luo. No, mutta jos on nyt kovasti puutetta jostakin? Se, että on puutetta jostakin, voi sisältää myös hyviä puolia, kiinnitä huomio niihin. Jonkin puuttuminen voi esimerkiksi opettaa arvostamaan sitä asiaa enemmän. Kiinnitä huomio niihin asioihin, jotka ovat hyvin ja joista voi tuntea kiitollisuutta. Tunteista kiitollisuus on suurin luomisvoima rakkauden ohella.

Jos haluat luoda itsellesi parempaa oloa ja elämää ja olet tämän tien alussa, tai jos olet unohtanut, niin aloita näillä: 1. Ajattele itsestäsi ja puhu itsellesi kauniisti, kannustavasti ja hyväksyen 2. Tunne kiitollisuutta päivittäin usein ja monista asioista.

Tuntuuko tämä mahdottomalta ja hölmöltä juuri nyt, kun ympärillä ja maailmalla kuohuu, on virusta ja vaikka mitä? Estääkö ympäristön tapahtumat sinua toteuttamasta yllä olevia kohtia 1 ja 2? Auttaako jotain se, että sinä murehdit, pelkäät, kinastelet näkemyksistä, menet mukaan draamaan?
Näkemykseni on, että juuri tällä hetkellä on erityisen tärkeää pysyä rauhan, kiitollisuuden ja rakkauden olotilassa, se on mahdollista ja paljon hyödyllisempää sinulle ja maailmalle kuin draamaan osallistuminen.
Kaikki ON hyvin.