Mistä viisautta?

Mistä tää viisaus on tullut, kysyi Panu videoni yhteydessä Facebookissa eilen. Halusin vastata kunnolla ja kirjoittamalla saan paremmin koko ajatuksen esiin, videolla tulee jotenkin hätäiltyä ja puolet unohtuu.

Viisauden pohja on tieto, jota kootaan eri lähteistä; kaikesta koulutuksesta, hyviä kirjoja ja muita julkaisuja lukemalla, kuuntelemalla toisia. Toinen puoli tulee kokemuksista, joita eletty elämä tuo; työt, ihmissuhteet, tilanteet ja olosuhteet jne. Viisaus muodostuu usein ns. kantapään kautta, haasteita selvittäen. Tieto ja kokemus muotoutuvat ymmärrykseksi ja viisaudeksi jonkinlaisen sisäistämisen prosessin kautta, mietiskellessä asiat punoutuvat yhteen ja muodostavat joskus jotain ihan uusiakin oivalluksia. Sitten on perimätietoa, solumuistia ja intuitiota. Tämä on tuttua, mutta ei tässä vielä kaikki.

On olemassa ja saatavilla muutakin tietoa ja viisautta. Tosin kuten kaikki muukin, viisauskin on yhtä ja kaikki viisaus lopulta lienee samasta lähteestä. Näkemykseni mukaan on olemassa korkein viisaus, joka on luonut kaiken. Se on kaiken alkulähde, puhdas pyyteetön Rakkaus, se energia, mitä kaikki on. Sen täytyy sisältää valtava mittaamaton äly, viisaus, joka on luonut tai jonka avulla on luotu näin hienoja systeemejä, kuten vaikka ihminen ja universumi. Kurkottamalla tähän korkeimpaan älyyn, viisauteen kukin saa tasoonsa ja ymmärrykseensä sopivia vastauksia, jotka tulevat usein erilaisten välittäjien kautta. Välittäjä voi olla oma henkinen opas, enkeli, ylösnoussut Mestari, joku maailmankaikkeuden laeista, tai yhtä hyvin toinen ihminen, luonto, puu tai kivi. Itse en aina erota, mistä vastaus kysymykseeni tulee, se välittäjä voi olla myös oma korkeampi osani, korkeampi minä. On myös ihmisten ajattelun ja tiedon muodostama kollektiivinen tietoisuus, johon me kaikki annamme osuutemme, mutta tämäkin tieto on alun perin samasta lähteestä.

Miten tavoitella tätä korkeampaa viisautta?

Kyse on tietoisuuden laajenemisesta. On tärkeää tavoitella totuutta, sillä myös harhaa on liikkeellä. Erottelukyky on se, jota kannattaa harjoitella ja onhan se jokapäiväistä muutenkin; pohdimme esim. onko jokin netissä oleva tietolähde luotettava, onko tieto totta. Samaan tapaan tätä tietoa arvioidaan, mutta enemmän sydämen kautta kuulostelemalla, koska oma äly ei välttämättä riitä arviointiin. Tietoisuus laajenee henkisillä harjoituksilla ja meditoimalla, itse käytän näitä, muitakin tapoja on. Siihen ei tarvita mitään apuaineita, sieniä syömällä laajennettu tietoisuus voi viedä ongelmiin, kuten psykoosiin. Henkisillä harjoituksilla ja meditoimalla tietoisuus laajenee turvallisesti ja sopivaan tahtiin. Mieli, tai lähinnä sen osa ego, pystyy ottamaan kerrallaan vastaan vain rajallisesti uutta tietoa. Jonkun enemmän, jonkun vähemmän.

Kun tahdon ymmärtää jonkin asian, pyydän tältä korkeimmalta taholta, että se minulle selitetään, annetaan ymmärrys kyseisestä asiasta. Joskus se vastaus tai ymmärrys tulee heti, joskus usean päivän kuluttua. Usein ymmärrys ja oivallus tulee lenkillä, metsässä kävellessä. Se tulee ikään kuin pakettina, joka avautuu mielessä. Se voi olla vertauskuva tai mielikuva. Se voi olla hyvin tunnepitoinen kokemus abstraktista asiasta. Toisinaan saadun vastauksen ymmärtää kirkkaasti, mutta sitä olisi vaikea selittää toiselle.

Joskus vastaus tulee niin, että asetun kirjoittamaan ja alan kirjoittaa tietämättä mikä on seuraava sana. Tätä kutsutaan kanavoinniksi. Siinä pitää saada oma pää tyhjäksi, jotta tosiaan pystyy olemaan ajattelematta, mitä kirjoittaa seuraavaksi. Teksti tulee sana kerrallaan ja kun sen jälkeenpäin lukee, niin kyllä siinä tolkku on. Tätä olen käyttänyt esim. välittäessäni enkelien viestejä pyynnöstä jonkulle toiselle. Nämä tekstit, joita kirjoitan blogiin ja Facebookiin ovat sekoitus omaa ajatteluani ja korkeampaa viisautta, en juurikaan suunnittele tai mieti, mitä kirjoitan, teksti vaan virtaa.

Kun kehittyy henkisesti, pääsee korkeammalle tietoisuuden tasolle. Henkisesti kehittyy, kun työstää tunteitaan ja uskomuksiaan, puhdistaa ajatuksiaan ja energioitaan, kohtaa pelkojaan ja haasteitaan. Näistä olen kirjoittanut aiemmin. Mitä enemmän avautuu ja saa ymmärrystä, ymmärtää myös, miten vähän tietää ja ymmärtää…

Yksi vinkki

Tässä yksinkertainen ja tehokas ohje, miten pyytää vastausta tai ymmärrystä:

Sulje silmät (ei ole pakko, mutta itse keskityn paremmin silmät kiinni), keskitä hengitys sydämen alueelle, syvennä joka henkäyksellä. Esitä kysymys tai pyyntö ymmärryksen saamisesta. Sano hitaasti ääneen tai mielessäsi: Minä olen läsnä, minä olen rakkaus, minä olen sydämessäni, minä olen hiljaa ja kuuntelen. Ja sitten olet läsnä rakkaus sydämessäsi ja hiljaa kuuntelet. Jos et saa mitään vastausta siinä ajassa, kun pystyt meditaatiossa olemaan, niin lähde lenkille tai anna muuten vastaukselle aikaa ilmaantua. Ennemmin tai myöhemmin saat vastauksen ja ymmärryksen asiaasi tai kokemuksen siitä. Ole valppaana ottamaan vastaus vastaan missä tahansa muodossa.

Tosiaan myös kivissä on tietoisuutta. Kuvassa omat kiveni ovat puhdistumassa kylvyssä ja samalla latautumassa auringossa. Meditoidessa voi pitää kiveä kädessä. Eri kivillä on eri ominaisuuksia ja kiven voi virittää tekemään tiettyjä tehtäviä, esim. puhdistamista tai hoitamista.

Kivet kylpemässä auringossa.