Mitä kaikkea voikaan olla makeanhimon taustalla!

Olen koko elämäni ajan kamppaillut painoni, syömisen ja varsinkin makeanhimon kanssa. Asiaa työstäneenä en voi muuta kuin ihmetellä; mitä kaikkea voikaan olla makeanhimon taustalla! Itseltäni olen kaikista asioista määrällisesti eniten löytänyt, muuttanut ja puhdistanut juuri syömiseen, painoon ja makeanhimoon liittyviä uskomuksia ja ajatuksia. Ja jotain rajoittavaa tai kiinni pitävää on edelleenkin olemassa, koska aihe ei vieläkään ole täysin ongelmaton. ThetaHealing® lähtee ajatuksesta, että kaikella, mitä elämässämme on, on jokin syy. Yleensä se syy on jokin hyöty, jokin tarve, joka täyttyy, vaikka se asia meille tässä hetkessä näyttäytyy ongelmallisena. Siispä makeanhimolle ja syömisongelmille on ollut monia tarkoituksia minullakin.

Lapsuudesta löytyy syy, jonka olen aiemminkin tiedostanut. Siihen aikaan, kun olin vauva, oli tapana kastaa tutti sokeriveteen tai hunajaan, jotta vauva olisi tyytyväinen, eikä huutaisi. Ohjeena silloin oli pitää tietty syöttöväli ja tämän välin aikana nälkäitkua hillittiin makealla tutilla. Tämä on selkeää ja on helppo ymmärtää, että se addiktoi makeaan. Siitä seurasi myös tunnesyömistä; makea tuo lohtua, se korvaa läheisyyttä ja syliä. Siitä aiheutui myös itseilmaisun estoa; ei saa huutaa, ei saa ilmaista tarpeitaan, vaan ne tukahdutetaan sokerilla. Tästä juontuu myös ajatuksia ja uskomuksia, kuten minulla ei ole oikeutta/lupaa/ei ole turvallista ilmaista tarpeitani, en ole riittävän arvokas, jotta minua kuultaisiin ja tarpeisiini vastattaisiin. Ja siten sokeri ja kaikki makeat herkut ovat olleet ratkaisu näihin ongelmiin, korvike.

Syitä löytyy piilosta alitajunnasta

Meditaatioissa on löytynyt alitajunnasta useita syitä kauempaa esivanhempien elämistä tai omista menneistä elämistä. On ollut kotinsa menettänyt mies, joka on turvakseen kasvattanut fyysistä kehoaan ja minulle tästä on jäänyt uskomus, että tarvitsen massaa ympärilleni ollakseni turvassa ja että minulla olisi koti. On ollut nälkään kuolemisen pelkoa pula-ajoilta, siispä nyt on syötävä aina kun ruokaa on saatavilla, koska se voi loppua milloin tahansa. Massaa pitää myös kerätä siltä varalta, että ravintoa ei olisi aina saatavilla, jos vaikka tulee katovuosi. On ollut yksinäisyyttä, jolloin ainoa lohtu ja ilo on ollut syöminen. Toisaalta syöminen on aina liittynyt myös yhdessäoloon, yhteisöön kuulumiseen ja juhlimiseen, myös iloon, mutta myös suruun on syöty ja syödään edelleen.

Syöminen toimii myös minkä tahansa pelon hallintana, se vie huomion pois pelon aiheesta. Syöminen tuo huvia tylsyyteen. Syöminen toimii rakkauden, parisuhteen, seksin tai huolenpidon korvikkeena. Syöminen voi olla vapauttavaa, se voi auttaa keskittymään ja antaa tunnetta elämän hallinnasta, joko rajoittamalla syömistä tai syömällä rajattomasti. Itselläni ylipainon hyöty on ollut myös se, että olen aina harrastanut liikuntaa, muuten en ehkä olisi viitsinyt.

Naisena menneissä elämissä on myös ollut tarve piilottaa omaa viehättävyyttään ja seksuaalista vetovoimaansa, ja se on onnistunut painoa säätelemällä, milloin ollen ajan ihannekäsitykseen nähden liian pieni, milloin liian iso. Viehättävyyden piilottaminen on antanut turvaa, on välttynyt epätoivotulta avioliitolta tai miesten huomiolta ja varmaan myös väkivallalta ja mustasukkaisuudelta. Oman kehon piilotteluun ja sabotointiin on siis monia perusteltuja syitä alitajunnassa.

Syitä löytyy huomioimalla omia ajatuksia

Tänä keväänä tein puhdistautumistarkoituksessa kuuden päivän paaston, joka myös nosti pintaan pelkoja syömättömyydestä ja siitä, että joku toinen säätelee syömistäni, etten itse pysty vaikuttamaan ravinnon saantiini, olen toisten armoilla siinä asiassa. Toisessa osassa puhdistumiskuuria uutettiin alkoholiin yrttejä ja sitä otettiin kaksi ruokalusikallista aamuin illoin. Yllättäen tämä nosti pintaan myös syömiseen liittyviä asioita. Minä olen syönyt myös välttääkseni alkoholisoitumisen! Uskomuksia oli mm., että jokaisella pitää olla joku ongelma ja syömisongelma on helpompi kuin alkoholiongelma. Jos en syö hyvin ja ole riittävän painava, alkoholisoidun helposti. Samalla ymmärsin, että pelkoni liittyen läheisten alkoholin käyttöön onkin pohjimmiltaan oman alkoholisoitumisen pelkoa. Vaikka tässä elämässä en paljoa alkoholia käytä, niin menneitä elämiä on, joissa on ryypätty huolella.

Tänään juuri ymmärsin, että pelkään elämän olevan tylsää ja tarkoituksetonta, jos ei olisi mitään ongelmaa. Siksi vielä pidän kiinni makeanhimosta, paino- ja syömisongelmasta. On jotain askarreltavaa. Siihen liittyy myös jotain pelkoja siitä, että elämässä ei saa päästä liian helpolla, ja myös pelkoa muiden mielipiteistä tilanteessa, jos ei olisikaan mitään ongelmaa.

Apua ja ratkaisuja löytyy

Monet näistä asioista ovat täysin järjenvastaisia. Mutta kun kyse ei olekaan järjestä, vaan alitajuntaamme aikojen saatossa kaiken kokemamme perusteella syntyneestä ohjelmoinnista, joka pyörii aivoissamme ja toteuttaa näitä hölmöjä juttuja. Onneksi olen löytänyt ThetaHealing®istä tehokkaan menetelmän, jolla voin näitä löytää ja muuttaa itseltäni sekä myös auttaa muita tällä samalla menetelmällä. Muutos uskomuksissa ja ajatuksissa muuttaa todella sen oman todellisuuden. Alitajunnan ohjelmaa muutetaan niin, että saa sen tarpeen tyydytettyä ilman makeaa, ilman ylensyömistä, ilman tarvetta kerätä ylimääräistä massaa ympärilleen.